Score A Programme

Akademik Didahulukan, Ekonomik Diutamakan!

                           SCORE A PROGRAMME?

Score A Programme adalah sebuah program pendidikan interaktif secara online yang berasaskan kepada kaedah pembelajaran output yang dapat membantu para pelajar dari Darjah 1 sehingga Tingkatan 5 agar lebih bersedia menghadapi peperiksaan dan mencapai kecemerlangan.

Tidak seperti program lain, Score A Programme mengandungi latihan secara topikal (etopik), soalan latih tubi (eAsessment), soalan ramalan UPSR/PMR/SPM (eTrial Exem) dan soalan peperiksaan sebenar UPSR/PMR/SPM (ePast Year Exem da 1993-2006) bagi memastikan pelajar betul-betul bersedia untuk menghadapi peperiksaan. Ia juga mempunyai sistem penandaan serta merta (Instant Marking) dan juga sistem (eReport Card) yang dapat membantu ibu bapa memantau perkembangan akademik pelajar.

 Score A Programme telah terbukti berkesan setelah menjalankan ujikaji selama lebih 5 tahun di 14 buah sekolah bistari di seluruh negara. Score A Programme juga telah diiktiraf oleh Kementerian Pendidikan Malaysia sebagai salah satu wadah di dalam meningkatkan taraf pendidikan pelajar-pelajar di malaysia dan juga telah medapat sokongan penuh daripada Persatuan PIBG Nasional.

                   CIRI UNIK SCORE A PROGRAMME

 APAKAH SCORE A PROGRAMME?

 - Score A Programme adalah satu kaedah pembelajaran 'Output' yang interaktif berpandukan sukatan pelajaran kerajaan yang mana telah terbukti berkesan untuk membantu pelajar bersedia menghadapi peperiksaan dan mencapai kecemelangan.

APAKAH PEMBELAJARAN 'OUT PUT'?

- Pembelajaran 'Output' ialah suatu kaedah pebelajaran yang melatih pelajar mengeluarkan dan menggunakan ilmu yang telah di pelajari di sekolah melalui latihan tubi yang di sediakan di Score A Programme.

KAEDAH PEMBELAJARAN  'INPUT'?

- Pembelajaran 'Input' adalah proses memasukkan maklumat ke dalam sel-sel otak. Pembelajaran sekolah sama ada dengan menghadiri kelas, mahupun mengikuti kelas tambahan di pusat tuisyen, membaca, mengulang kaji dan menghafal merupakan pembelajaran 'Input'. Terlalu ramai pelajar hanya belajar @ 'Input' tetapi tidak membuat latihan @ 'Output' agar mahir dalam satu-satu subjek mata pelajaran. Ini adalah punca ramai pelajar yang tidak menyerlah dalam peperiksaan.

                      MENGAPA PERLU SCORE A?

Score A Programme telah membangunkan 1 kaedah pembelajaran yang sempurna bagi membantu para pelajar menghadapi peperiksaan dan telah pun diuji keberkesanannya.(Testimoni: Adik Nur Amalina) Dengan mengikuti Score A Programme, pelajar boleh menilai kemajuan dan prestasi akademik mereka sendiri. Dengan ini, mereka boleh meningkatkan tahap keupayaan, kesediaan dan kefahaman pada subjek yang lemah @ yang perlu dibaiki. Score A Programme memberi peluang kepada untuk membina keyakinan diri dan sikap positif.

ADAKAH SCORE A PROGRAMME MEMBEBANKAN ANAK SAYA?

 TIDAK! SAP bukan satu pengulangan kaedah pembelajaran 'Input' dan dengan itu tidak akan membebankan anak anda dan juga anda.

                      (**Purata RM 7.10 / Subjek Sebulan & 24 jam sehari)

           Cara mengunakan SCORE A PROGRAMME

                                   i-Teacher

 

          KELEBIHAN MODUL SCORE A PROGRAMME

e-TOPIC 

> Soalan berdasarkan setiap topik/bab di dalam setiap subjek yang di pelajari.

> Markah lulus 80% iaitu A. 

> Penandaan adalah serta merta.

> Keputusan adalah serta-merta dan dihantar ke e-Report Card & sms ke telefon bimbit ibu bapa.

 

e-ASSESSMENT

> Soalan berdasarkan SUBJEK.

> Direka bercorak 'GAME'.

> Markah lulus ialah 80%. Secara psikologinya SAP sudah menerapkan di dalam diri anak-anak supaya target serendah 80% iaitu A.

> Mempunyai 3 tahap soalan (Set MUDAH, SEDERHANA DAN SUKAR)

> Pelajar yang melepasi tahap 3 (Set SUKAR) & mencapai markah minimun 80% ke atas berpeluang menduduki Carta 100 Pelajar terbaik seluruh Malaysia. (Nationwide Honors Roll)

 e-TOPIC & e-ASSESSMENT

 > Modul soalan berkonsepkan latih tubi & pengukuhan.

> Pemeriksaan serta merta dan kata-kata motivasi.

> membantu pelajar menjawab soalan dalam keadaan yang menyeronokkan.

> Tanpa disedari, pelajar semakin banyak membuat latihan.

 

e-TRIAL EXEM

> Di cipta seolah-olah peperiksaan sebenar untuk membantu pelajar bersedia dan meningkatkan keyakinan sebelum peperiksaan sebenar.

> Melatih pelajar agar pandai mengurus masa dan terdedah dengan pelbagai bentuk soalan peperiksaan.

> Keputusan adalah serta merta dan dihantar ke 'e-Report Card' serta sms kepada ibu bapa.

 

e-NATIONAL TRIAL EXEM

> Peperiksaan pecubaan ONLINE yang diadakan serentak seluruh negara.

e-PAST EXAM

> Soalan-soalan peperiksaan tahun-tahun lepas disediakan khas untuk membantu pelajar mengenal corak dan bentuk soalan sebenar supaya pelajar mencapai kecemerlangan A!

 Satu-satunya e-Learning yang diberikan hak untuk menerbitkan kembali kertas-kertas peperiksaan sebenar UPSR/ PMR & SPM daripada tahun 1993 sehingga terkini manakala tahun dari tahun 2007 sehingg terkini bagi SPM daripada Lembaga Peperiksaan Malaysia.

e-TRIAL EXEM & e-PAST YEAR EXEM

> Modul Soalan berkonsepkan peperiksaan

>'Coundown Timer' berdasarkan jagkamasa peperiksaan sebenar. (Buku tidak ada fungsi ini)

> Pelajar akan sentiasa bersedia (exem ready) untuk menghadapi suasana peperiksaan sebenar.

 

e-DICTIONARY

> Eklusif kepada pelajar SAP sebagai penterjemah perkataan-perkataan yang tidak di fahami oleh pelajar.

> Terjemahan boleh dilakukan dalam 3 bahasa iaitu:

BAHASA MELAYU / INGGERIS / MANDARIN

 

e-NOTES

> Nota ringkas yang padat.> Bagi membantu pelajar untuk mengulang kaji dan membuat RUJUKAN.

> Berkonsepkan PETA MINDA.

> Ianya juga boleh dicetak.

 

 

e-PROGRESS

> Carta Pemantauan yang membolehkan ibu bapa mengikuti perkembangan anak-anak melalui e-Topic. Ciri ini adalah satu kaedah pemantauan yang berkesan. Ia direka bentuk untuk memastikan bahawa ibu bapa sentiasa di beritahu tentang kesemualatihan-latihan e-Topic anak-anak mereka.

> Ibu bapa juga akan dikemaskini tentang bilangan percubaan yang telah dilakukan oleh anak untuk setiap topik. Justeru itu menunjukkan topik-topik yang didapati sukar. Maklumat ini membolehkan ibu bapa mengenal pasti topik-topik yang bermasalah dan bukan mengkategorikan kelemahan mengikut subjek.

 

e-REPORT CARD

> Sistem pemantauan ibu bapa (24 JAM/ 7 HARI) pada BILA-BILA MASA & DIMANA-MANA SAHAJA.

> Segala rekod latihan yang dibuat oleh pelajar disimpan di dalam pengkalan data dan boleh dipantau secara terperinci kekuatan & kelemahan pelajar secara 'ON-LINE'.

> Memudahkan ibu bapa memantau perkembangan, kekuatan, kelemahan & prestasi akademik anak mereka dengan MUDAH.

> Tidak lagi sekadar mengharapkan 'report card' daripada sekolah sahaja.

> e-REPORT CARD juga boleh di cetak.

 

REPORT CARD secara SMS:

   *Keputusan dari semua modul soalan yang telah dibuat oleh pelajar akan terus dihantar ke telefon bimbit ibu bapa serta-merta melaui SMS.

 

 

SCORE A MAIL

> Satu aplikasi mudah umpama Microsoft Outlook/ Gmail/ Yahoo Mail untuk anak-anak berinteraksi. Pendekatan berteknologi canggih untuk para pelajar meramaikan kenalan.

> Selain itu Score Mail juga boleh digunakan oleh anak- anak/ pelajar membuat latihan Karangan(BM)/Comprehension(English)

> Bagaimana prosesnya? Anak-anak/ Pelajar akan memilih tajuk @ konsep karangan/comprehansion dan menulis karangan tersebut di dalam 'New Message'. Setelah karangan tersebut siap sedia untuk di hantar. e-Mail kan kepada : marketing@kenshido.com

> Karangan tadi akan di cetak dan di semak oleh guru-guru yang telah dilantik khas oleh pihak syarikat (Kenshido International Sdn Bhd).

> Kertas semakan akan di 'scan' semula dan pelajar akan menerima kertas karangan/comprehension mereka dalam 48jam dari tarikh 'e-Mail' di hantar.

NATIONWIDE SCORE A TOP 100 STUDENTS

> Di reka untuk makluman ibu bapa tentang tahap anak-anak mereka berbanding dengan anak-anak murid setaraf di seluruh negara.

> Ini menggalakkan pelajar berusaha dengan lebih gigih supaya nama mereka termasuk dalam senarai penganugerahan ini.

MODUL TERKINI : i-TEACHER

SILIBUS i-TEACHER : Tingkatan 4 & 5

Matematik Tambahan

Matematik

Chemistry

Psysics

Biology

Science

Sejarah

Pendidikan Islam

Prinsip Perakuanan

Bahasa Malaysia

English

Pendidikan Agama

CIRI UNIK i-TEACHER

> Animasi / Avatar bijak / Penilaian Sendiri / On Demand Powerpoint Presentation <

APA ITU ANIMASI?

> Merupakan paparan animasi yang interaktif dan imej yang lebih jelas bagi memudahkan pelajar faham setiap topik yang di baca. 

> Juga pautan 'link' yang disambung kepada internet agar pelajar mendapat meklumat yang lebih mendalam.

 

APA ITU AVATAR BIJAK

> Avatar bijak adalah guru maya yang menjawab soalan-soalan asas yang biasa di tanya oleh pelajar.

 

 

 

 

>Guru maya ini mempunyai suara & imej yang mana seolah-olah pelajar berinteraksi sendiri dengan guru mereka semasa mengulang kaji pelajaran.

 

PENILAIAN SENDIRI

> Penilaian diri dengan maklumbalas automatik disediakan.

> Terdiri daripada contoh soalan dan di sertakan maklum balas yang sesuai berkaitan penyelesaian atau jalan kerja yang betul bagi mempersiapkan pelajar menghadapi peperiksaan.

 

'ON DEMAND POWERPOINT PRESENTATION'

> Pelajar di sediakan dengan 'slide presentation powerpoint' yang lengkap dengan audio untuk pemahaman yang lebih jelas.

> Dengan adanya 'slide presentation' ini, mudah bagi pelajar untuk mengulang kaji pelajaran secara imbas lalu. 

 

RUMUSAN : ISI KEJAYAAN PELAJAR SCORE A!

* SAP = SCORE A PROGRAMME 24 JAM, 365 HARI SETAHUN! BILA-BILA MASA DIMANA JUA! HANYA DENGAN 1 JAM ANDA BOLEH MENGUBAH PRESTASI ANAK ANDA MENJADI JAUH LEBIH CEMERLANG, GEMILANG & SCORE A!

ANDA JUGA BOLEH SCORE RM UNTUK MAKLUMAT LANJUT HUBUNGI :

017-636 8002 @ Ninie

Fan Page

Pelawat

Demo Score A

Usahawan Score A Programme

017-636 8002 - Ninie

e-Mail: marlinimn@yahoo.com

YM: marlinimn

 

Eshamuddin : 012-911 0982

 

Iena : 013 - 507 3200

 

Rosli : 017 - 360 8017

 

Indrawati : 013 - 3477 184

 

Mohd Noor : 019 - 3555 842

 

Faz : 017 - 285 6179

 

Azmi Jusoh : 012 - 358 3282

Tanya la saya...

 

Upcoming Events

No upcoming events

Recent Videos

224 views - 0 comments
254 views - 0 comments
354 views - 0 comments
246 views - 0 comments

Super Share

Share on Facebook